Om oss
Referanseprosjekter bilder
Velg riktig håndverker
Praktisk
Godkjent Lærebedrift
 
 

Slik unngår du oppussings tabbene

Bruk litt tid på å finne riktig håndverker

Du kan selvsagt aldri være garantert at alt skal gå smertefritt når du setter i gang med et stort eller lite bygge- eller oppussingsprosjekt.
Men dersom du bruker litt tid på å finne håndverkerfirma, minsker du i alle fall sjansene for at prosjektet ender som et mareritt.
Her finner du noen gode råd og tips til hvordan du bør gå frem for å velge en håndverker du blir fornøyd med.

Innhent annbud

For å finne en håndverker, kan du begynne med å snakke med venner og bekjente, søke på nett eller ringe opp håndverkere du finner i telefonkatalogen eller andre lokalaviser.

Sjekk seriøsiteten

Når du har funnet frem til et firma som både har gitt deg en pris du kan si deg fornøyd med, og som virker seriøse, gjelder det å finne ut om de virkelig er seriøse. Dette kan du blant annet gjøre ved å sjekke ut om firmaet er registrert i Brønnøysundregisteret. Det er naturligvis også viktig å vite om håndverkeren er en fagperson eller ikke. Dette finner du ut ved å undersøke med de ulike bransjeorganisasjonene.

Referanser

En av de beste måtene å finne ut om firmaet kommer til å gjøre en god jobb for deg, er å spørre om referanse fra noen som har benyttet seg av firmaet tidligere. 

Ring håndverkeren og ta en prat, fortell om jobben. Forhør deg om kapasitet. Mange ganger har håndverkerne fullt opp, og jobben bør planlegges litt frem i tid.  

Skriv kontrakt

Når du har bestemt deg for håndverker og du har fått en pris på arbeidet som skal utføres, er det veldig viktig at tilbudet blir nøye gjennomgått, slik at det er avklart hva som er med i tilbudet og hva som ikke er med i tilbudet. Etter mange år med tilbud til kunder, har vi erfart at det er veldig viktig å avklare sammen med kunden om hva som er med i tilbudet og hva som ikke er med i tilbudet. Dette gjelder spesiellt i forhold til kvalitet, kostnad og tid. Som ellers i livet er vi mennesker av ulik oppfattning og mange situasjoner unngås ved å avklare dette.

Som regel medfører et litt større arbeid merarbeid, eller ekstraarbeid. Dette avklares med kunde underveis. Viser det seg behov for tilleggsarbeid underveis, kontakte vi deg. Hvis du ikke er å treffe, kan han likevel utføre tilleggsarbeidene, dersom det er sannsynlig at du vil ha arbeidet utført og prisen for tilleggsarbeidet er ubetydelig i forhold til prisen for hele tjenesten.

Dersom prisen er betydelig, skal det avtales med deg. Også denne avtalen bør være skriftlig. Vi bruker da et endringsskjema som beskriver hva jobben går ut på og eventuellt en pris på arbeid som skal utføres, eller at dette faktureres på medgått tid og materiell. Dette er også med i kontrakten.

Når tilbudet aksepteres, er det viktig å skrive kontrakt !

 

 

 


 


 
Utviklet av Bysant AS